TEMAT NUMERU:
Techniką, nie łopatą!
POLECAMY PRZECZYTAĆ:
Ziemski czyściec Grzegorza A.
Bliscy rodziny zmarłego Grzegorza A.
nie mogą go pochować,
bo jak przekonują
zakład pogrzebowy nie załatwił
pozwolenia na transport zwłok. Z kolei
właściciel zakładu za brak wszelkich
formalności obwinia najbliższych zmarłego
Liczba spopieleń rośnie
Ponad rok temu włocławski „Tartar”
otworzył własne krematorium.
— To był strzał
w dziesiątkę
– opowiada Michał Pluciński,
właściciel zakładu. Udział kremacji
w ogólnej liczbie pochówków
w jego firmie to prawie do 70 proc.
Przyczyny nieudanych balsamacji
Zdarza się to nawet najlepszym
balsamistom i byłbyś nieuczciwy
w stosunku do siebie, gdybyś powiedział,
że coś takiego nie przydarzyło się tobie.
Problem tkwi w niepokojącej
liczbie nieudanych balsamacji